Skriv på du med..

image115


Om att lagstifta märkning på katt och hund.
Och därmed förhoppningsvis, bidra till att höja framförallt katters status i landet.
"Varför behöver katter ha högre status, jag känner mängder utav kattägare som inte gör annat än skämmer bort sina katter!" säger kanske någon då, varvid jag kan passa på att nämna följande: iom att katten har så låg status, så har de även lågt värde.
Tittar man på Blocket så kan man hitta allt från desperata till oansvariga kattägare som är beredda att sälja katter för 25:- per tass. Då är det ju inte särdeles konstigt att det varje år lämnas tusentals katter runt om i Svergie, som helt enkelt har blivit för krävande på så sätt att de behöver mat, utrymme att röra sig för vildsinta lekar -de härstammar trots allt från vilda djur- och ren toalett, eller som kanske helt enkelt har vuxit några månader, och inte längre är den söta lilla fluffiga dunboll som den en gång var.

Ett undantag är givetvis uppfödda katter, med stamtavla, som ju går för tusentals kronor, där är det tyvärr en annan sak, där kan det ju röra sig om en investering, avelsmöjlighet, det är "finare" att äga en raskatt.

Katthemmen tar in hundratals misshandlade (öron bortkliptta med sax, söndersparkad käke, vanvårdade, sjuka, hemlösa, bortglömda katter varje år.
Varför kan inte folk ta ansvar? varför finns det inte "kattkurser" som det finns hundkurser, som skiljer sig på så vis att den nyblivne kattägaren får lära sig om katten, dess språk och behov för att få större förståelse, insikt, och framförallt: ökad ansvarskänsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0