God Jul


Ni kära fem och en halv läsare, en riktigt god och fridfull Jul önskar jag er...
En jul helt utan hets.. precis en sådan Jul som jag önskar mig själv, inte en som innebär att man måste springa sig anfådd och nervös för att hinna med en buss som ska föra en långt åt helvete med åksjuka i släptåg.
Utan helst en avslappnad Jul på gångavstånd.

En Jul med en svärmor lika underbar som min,
(Min svärmor är bäst), och söta små kusiner, som mina.

Felice navidad hörni.

man vet att man är trött..

... när själva tanken på koma får en att längtansfyllt slappna av.

rökt kök

Eftersom sambon passade på att elda lite skärbräda i köket medan jag ovetandes stod och tvättade håret så har natten varit  illaluktande och dragig.. givetvis så har röken satt sig i majoriteten av textilier, och det dröjer till nästa tvättid. ... några tips?
En utplacerad skål med ättika ska vara bra har jag hört...

Varning

Jag ville rita en bild föreställande ett ilsket barn.
När jag tecknar ansikten så vill jag helst ha en bild att utgå ifrån, som en förlaga, för att sedan förändra den som jag själv vill.
Så jag beslöt mig att, som så många gånger förr i samma situation, söka i googles bildbank.

Och jag vill nu utfärda en varning till alla; sök INTE efter "angry child" i googles bildbank.

Jag vill inte gå in på detaljer, men mitt bland bilderna som visades på barn, som av ett eller annat skäl såg mer eller mindre fejkat ilskna ut, så fanns en bild som jag önskar att jag inte ens sett.
Ju mer jag tänker på det, desto mer osäker blir jag på om jag överhuvudtaget såg vad jag tror mig ha sett.

Ni förstår, jag "skummade" igenom sidan efter en bild på ett barn som såg så ilsken ut som jag hade hoppats.
Och tror jag mig ha sett en bild som nog helst skulle ha funnits på "rotten.com".
Inte ens när "rotten" var nytt och folk utmanade varann att kolla på de äckliga bilderna av överkörda djur och människor, rester från olyckor, med mera, inte ens då besökte jag siten, och jag blev djupt besvärad när mina klasskamrater satt och slösurfade högljutt fnissande och kommenterade den ena bilden efter den andra, jag vägrade titta på dem
Det kan alltså ha rört sig om en bild på en överkörd flicka.
Det kanske mer var så att jag var tvungen att skriva av mig, eftersom det knappast lär vara ofta som folk söker i bildbanken efter "angry child", men ändå, gör det inte, för erat eget bästa.

Ursäkta mig, jag ska bara plocka ut min hjärna, tvätta den nogaoch hoppas på att bli kvitt bild-traumat.

dagens post-it-bidrag

image194 image195

För att lugna ner mig själv efter den förödande läsningen så beslöt jag mig för att posta dessa gamla post-it-bilder
som jag i vild frenesi och mycken studieångest krafsade ner under mitt deltagande i "Medicinsk Grundkurs".



Bittert Bangande.

image193

Jag satt nyfiken och lätt nostalgisk framför datorn och plöjde förstrött genom tidskriften BANGs nät-version.
Den har förvisso bara korta utdrag från de genuskorrekta uppsatser, artiklarna med mera som tidskriften består utav men det är verkligen bättre än inget, speciellt när man är studerande utan vettig inkomst.
Jag får numer min dos organiserad kampvilja så sällan att jag nästan håller på att förlora hoppet om att en dag bli tillräckligt stark för att säga ifrån till en eventuellt asiga chefens kränkande skämt (det vågade jag inte då), eller skrika svordomar till karln som runkar mitt emot mig så att hela tunnelbanevagnen hör.

Från att ha varit aktiv, skrivit i ett feministiskt fanzine under ett tidigt 2000tal tillsammans med eldsjälar som orkade och vågade engagera sig, så är jag på vippen att falla in i "jamen se pojkar, alla män är lika dana, vet ni" och " Jag är kvinna, jag kan göra flera saker samtidigt! ( det kan jag inte alls)"-kören i ren konformism och överlevnadsinstinkt.

Jag avskyr det.


Så för att peppa mig själv och hindra mig från att drunkna i detta självutplånande, sexistiska träsk greppar jag desperat efter ett sista halmstrå, vilket då råkar vara BANGs nämnda nätversion.

Jag ögnar igenom en artikel som kretsar kring frågan om varför kvinnor idag överhuvudtaget väljer att binda sig vid en man när de ju faktiskt inte måste det i vårat samhälle, och jag får någon form av stick i hjärtat och blir lite nedslagen över hur uppbunden och inaktiv jag är.

Vidare läser jag någonting skrivet av Anette Kullenberg och ser oroat på medan sista spiken slås ner i det omtalade "systerskapets" kista:

"Det är mannen i mitt liv, tänkte jag. När han kom in genom dörren hade han sagt: Om du visste vad jag har längtat efter den här dagen.
Vid desserten kom chocken ? kan vi ha ätit hallon och blåbär?
-Det är så här, sa han och harklade sig lite, att min fru har MS.
Uhum, sa jag. Men kom blixtsnabbt på att det egentligen inte var några problem.
-Hur länge har hon kvar, undrade jag.
Han stönade och sa: Högst fem år.
- Stick för helvete, sa jag.
Allt tar alltid tio sekunder för mig. Han var ju mannen i mitt liv.
Han trodde inte sina öron utan började förklara hur frugan inte kunde hålla ihop nånting, inte två saker samtidigt och hur, ja det var något om hur nerverna förtvinade.
Sjukdomar är långtråkigt.
Gifta män är ett gift som jag svurit på att aldrig mer?
Nu satt jag där med en sån där lurk. Igen. Högsta bondkomik.
Det framgick att han hade flera lägenheter i Stockholm och att han hade en Merca. En cab. Förutom nån annan bil.
Helvetes jävlar!
-Det är väl bara att sticka, sa jag. Ska du gå där och vänta på att hon dör, är du inte klok!
Han såg häpen ut. Nån utskällning hade han inte fått på länge.
-Du har grubblat på detta i fem år, sa jag.
-Sju år, sa han. Jag behöver faktiskt nån som knuffar på mig.
-Du har haft tur, sa jag. Dolskt. Du har träffat mig."

Vilken rörande solidaritet till den MSdrabbade medsystern som målas upp. ...not.
Jag önskar innerligt att texten avslutas på ett enligt mig trevligare sätt, att det egentligen rörde sig om en avancerad form av ironi som jag med -med eventuella aspergers-tendenser- inte kan uppfatta riktigt- i nästa ex av BANG, men jag tänker inte pröjsa en gigantsumma på att ta reda på saken när chansen finns att jag bara kommer att bli ännu argare!

Jag är bitter för att jag har hyst en hemlig och obesvarad kärlek till BANG, som länge med sina skribenter figurerat som någon form av idol, en onåbar, vis, vacker och omöjlig storasyster som man vill göra allt för att nå upp till.
Hon har peppat mig genom åren, gett mig ork och styrka när jag kännt att jag stått ensam i vissa frågor.
Därför blir jag ledsen när storasyster faller från sin pedistal medan hon skriker "Bejaka dina lustar, det är frigjort och starkt att bajsa i munnen på de som skulle kunna behöva ditt stöd och din solidaritet, Skit i dem så länge som du får det du vill!".

Men mest blir jag arg.
Och bitter.

Jag menar inte att karln som "Älskar" sin alltmer svårnådda sjuka hustru,ska fortsätta vara tillsammans med henne trots att hon inte är densamma som hon var förr, och, ve o fasa, inte har sex med honom längre.

( "men du förstår väl att karlar HAAAAAAR inte samma behov som kvinnor, du förstår, de MÅSTE ha sex, annars går de ju ut och våldtar, förstår du väl... de kan helt enkelt inte hjälpa det.")

Det jag menar är att kvinnan borde ha gett honom en metaforisk pungspark och ruskat vett i honom och sagt:
"står du inte ut med att kvinnan som du säger dig älska och som antagligen även älskar dig är svårt sjuk och inte kan tillfredställa alla dina behov till den grad att du juckar mot benet på förbipasserande friska kvinnor, så borde du kanske reflektera över vad ordet "skitstövel" innebär för dig, och huruvida du skulle vilja att din "älskade" , svårt sjuka fru var gift med en sådan!"

Åh, vad arg jag blir.

Dagens Postit.

image192

Idag tecknade jag som en tonårig svenne-pojke.  Det var inte meningen egentligen.

dagens telefonklotter

image191

Post it. man måste älska det.

ett ögonblick.

image190

I väntan på dörröppning.

före/efter.

På väg till praktikplatsen, strax efter 06:00 image188




På väg från praktikplatsen strax efter 16:00. image189


..Ja, som ni ser, ingen större skillnad, bara lite suddigare och mer stapplande.

All work and no play...

image186

Allvarligt... jag är riktigt toktrött.
Om Jag inte spenderar tiden med att : tokfokusera, försöka minnas, duscha folk, byta blöjor, torka, tömma någons urinsamling, inget fumlande, inget stressande, inget oroskapande, kuta fram och tillbaka i korridorer, gå vilse då och då, springa upp och ner i trappor, så försöker jag plugga inför provet som är redan på tisdag, slutföra uppgifter över internet, och försöka att inte glömma mina tvätttider.

Socialt liv är out of the question fram till strax efter Jul ungefär.

Ska jag uträtta ärenden så måste jag se till att jag snabt kan ta mig till den ena platsen från den andra, så ärendena måste ligga inom samma färdzon, och sömnen, ack, sömnen... jag är mentalt utmattad.

RSS 2.0